Verlichting van bedrijfsruimten en kantoorpanden kost vaak veel energie. Met LED lampen is veel energiebesparing te behalen.

LED

LED staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Dit is een energiezuinige maar hoog efficiënte technologie welke geen giftige stoffen bevat en evenveel licht produceert als traditionele lampen.

led-verlichting-bedrijven

Levensduur LED verlichting

LED lampen gaan meer dan 35.000 branduren mee. Dat is 30 keer langer dan gloeilampen, 25 langer dan halogeen lampen en 10 keer langer dan fluorescentie lampen.
En ook het milieu profiteert van deze energie-efficiëntie, omdat de ecologische voetafdruk die achtergelaten wordt door wanneer zij gebruik maken van LED lampen en Led Verlichting kleiner zal zijn. LED verlichting wordt ook niet warm, wat gunstig is wanneer men wil besparen op airconditioning kosten, omdat de temperatuur in een ruimte waar LED verlichting gebruikt wordt, sneller en makkelijker te koelen is dan ruimtes die gloeilampen hebben.

Veiligheid

LED lampen zijn veiliger in gebruik dan andere verlichting, omdat ze niet warm worden. Daarom worden LED verlichtingsarmaturen meestal gebruikt in gebouwen die dag en nacht operationeel zijn. Ze dragen bij aan het voorkomen van branden en andere ongevallen die worden veroorzaakt door oververhitting van verlichting.

Terugverdientijd

Er zijn diverse factoren die het rendement en de terugverdientijd van de investering van LED lampen beïnvloeden. Vaak is een combinatie met aanwezigheidsdetectie gewenst.

Offerte LED verlichting

Advies LED verlichting

LED verlichting binnen uw bedrijf? Stichting Synnovem geeft u een onafhankelijk advies op maat.